Genbrug af materialer Grøn iværksætter Bæredygtigt design

Case: Lene Olsen er Teknisk Designer med genbrug i sit dna

 

Teknisk designer Lene Olsen er netop startet som iværksætter med sit firma OLSN.DK. Hun deltog i workshoppen Close the Loop Entrepreneurs, der var samlet ved en Grøn Byggeworkshop den 7.- 8. maj, som var tilrettelagt af Energi i Væksten.

" Det er skønt, at jeg har mødt en masse mennesker, der ligesom mig tænker i genbrug af materialer og bæredygtig produktion. Jeg kan få en helt masse ud af at være en del af dette netværk," lyder det fra Lene Olsen.

 

Bæredygtig produkter til sundhedssektoren

Teknisk designer fra Roslev, Lene Olsen, er netop sprunget ud i livet som selvstændig og iværksætter med sit firma OLSN.DK. På et iværksætter-kursus hos SET kom hun i kontakt med Energi i Væksten og tilmeldte sig den grønne workshop, Close the Loop Entrepreneurs, som fandt sted den 7.-8. maj.

 

 Lene Arejder Med Sonde Hoej

 

Konstruktivt møde med genbrugs-gruppen 

" Jeg var meget spændt, da jeg mødte op til workshoppen, for jeg vidste jo ikke om sådan en som mig, der altid har gået meget op i bæredygtighed, genbrug og miljø, ville passe ind i."

Men den tanke om ikke at passe ind viste sig hurtigt at være helt forkert. Tværtimod passede Lene Olsen perfekt ind.

" Det viste sig jo, at der her var samlet en masse kreative mennesker, der ligesom mig sprudlede af gode og kreative ideer til, hvordan man kan genbruge materialer, skabe en bæredygtig produktion og ligesom mig selv havde den cirkulære tankegang indbygget i deres dna."

" Så jeg er gået all in i dette netværk og er meget entusiastisk. Jeg sprudler nu med masser af ideer til, hvordan vi kan få dette netværk og arbejdet med genbrug og samarbejde i et grønt, lokalt genbrugs- netværk til at fungere."

Bæredygtigt design

Lige nu arbejder Lene Olsen på flere forskellige løsninger til sundhedssektoren. Blandt andet har hun designet en sondemads-holder og en taske til sår-dræn.

 

Sondemadsbeholder Hoej

 

Denne sondemads-holder producerede Lene Olsen en prototype af på workshoppen af genbrugsmateriale.

" Jeg fik en helt masse gode ideer ved at tale med de andre. Og en af de helt gode ting var, at der på workshoppen var en masse god affalds-materiale til rådighed, som jeg kunne benytte - samt det mobile værksted FabLab, hvor der var masser af de maskiner, som jeg skulle bruge."

Ideen med sondemads-holderen er, at den kan sættes ned i en rygsæk og bæres rundt af den person, som skal have sondemad, så brugeren bliver mere mobil og kan fastholde en større del af sin daglige aktivitet. Lene Olsen er nu blevet klar med sin prototype, som hun skal have afprøvet på Hospice Søholm den 15. juni.

 

Lene Haenderlille

Lene Olsen har også produceret en taske, som man kan lægge et sårdræn-sytem ned i.

" Det er en pæn pose, som man kan putte sit system til sårdræn ned i, så brugeren af drænet kan gå rundt med hele systemet i en diskret lille pose/taske over skulderen i stedet for at skulle slæbe rundt på et stativ. Og så ser det jo meget finere ud med en pose/taske."