Briefing Fremtidsforskning Trends

Briefing: Giv Plads - fremtiden kommer!

Jeg kan forudse fremtiden - og jeg kan meget nemt lære jer at blive fremtidsforskere. Sådan lød det indledningsvist fra fremtidsforsker, forfatter og partner i Future Navigator, Anne Skare Nielsen, på et velbesøgt briefing-møde hos F.P. Alu-Glas den 19. marts.

Tiden lige nu er ikke til vækst, men derimod til at stoppe op og mærke efter og tænke sig om, lød budskabet fra Anne Skare Nielsen.

Hun indledte mødet med at bede alle om at rejse sig op og hilse på hinanden med en krammer og et stort smil på læben.

"Det koster nemlig ikke noget at have god stil."

Nye spilleregler i fremtiden

Jeg kan lære jer alle at forudsige fremtiden med nogle ganske få redskaber. Og en af de vigtige ting, når vi laver strategier om fremtiden, er, at vi gerne må være kritiske, men ikke skeptiske, for det er noget andet, lød det indledningsvist fra Anne Skare Nielsen.

Anne

Når vi taler om trends i fremtiden, så er de delt op i hårde trends og bløde trends. De hårde trends er et vilkår. Det er de tendenser, som vi allerede kan se nu, og dem er vi nødt til at forholde os til. De bløde trends er de tendenser, som vi kan fornemme og som måske - måske ikke kommer.

Deleøkonomi- en hård trends

En af de hårde trends, som vi skal til at forholde os til, er dele-økonomi. For i den nære fremtid kommer det ikke så meget til at handle om at "eje" men  derimod om at  "have adgang til".

 

Tilskuer

- I en meget nær fremtid kommer vi til at se, at man gerne vil gå ned i levefod for at kunne gå op i livskvalitet. Vi begynder derfor i stigende grad at dele biler, boliger etc. for at få råd til at gå op i livskvalitet. Og den trends er eksempelvis bankerne begyndt at forholde sig til, lød budskabet fra Anne Skare Nielsen.

Lytte 2

 

Game changers og magiske øjeblikke

Det kommer ikke til at handle om at skabe vækst og profit, men om at gå fra "mere til bedre". Et godt redskab til at kunne læse fremtidens trends er at kigge efter game changers i ens branche eller liv. Hvad er det, som du tror kommer til at ændre sig markant for dig i fremtiden, lød det fra Anne Skare Nielsen.

Og hun bad alle deltagere om at vende sig til sidemanden og fortælle hvilken game changer man så i sin egen branche. En givtig øvelse, for det er vigtigt at kunne læse de aktuelle trends rigtigt og være visionær. Så kig efter game changers, lød budskabet.

Summe Foto

Magiske øjeblikke

En anden lille øvelse, som Anne Skare Nielsen bad forsamlingen lave var 2 og 2 at fortælle om et magisk øjeblik enten i ens privatliv elller på arbejde. Ikke store ting, men blot de små magiske stunder, som man oplever.

For det handler om at omprogrammere sin hjerne, der faktisk hver dag skaber nye hjerneceller. Men bliver de nye hjerneceller ikke aktiveret, så dør de.

3011

Så vil man omprogrammere sin hjerne, så tæller de magiske øjeblikke, for de bygger op, mens kontakten til irriterende mennesker - som er irriterende, fordi de som regel har ret - river ned. Og det er den cocktail, der skal til, for at omprogrammere sin hjerne.  For enten reproducerer man sit gamle jeg - mere af det samme - eller også skaber man nyt. Det er aldrig for sent, at lære nyt, lød budskabet.

For hvis man vil give plads til fremtiden og ikke blive tromlet ned, når den kommer, så skal man begynde at nedrive den boble i hjernen, der  gemmer på de ting, som man plejer at gøre, og give plads til de nye hjerneceller, der går nye veje.